Asociatia Brokerilor va organiza in perioada 21-22 octombrie si 1-2 noiembrie doua seminarii de pregatire in domeniul pietei de capital. Primul seminar se adreseaza investitorilor mai putin initiati in acest domeniu, iar cel de-al doilea se adreseaza persoanelor interesate de analiza tehnica.

Astfel, in zilele de 21 si 22 octombrie, Asociatia Brokerilor va organiza un seminar de pregatire in domeniul pietei de capital, pentru investitorii mai putin initiati, in cadrul caruia vor fi prezentate instrumentele financiare, institutiile pietei si operatiunile care au loc pe piata bursiera (cum se tranzactioneaza actiuni, obligatiuni, titluri de stat, drepturi de alocare, drepturi de preferinta, instrumente financiare derivate, cum se participa la majorarea de capital a societatilor listate etc).

De asemenea, cei care vor participa vor fi informati si cu privire la documentatia care trebuie sa insoteasca relatia dintre broker si client, tipurile de investitii, cum se aleg actiunile din portofoliu in functie de profilul investitorului, cum se gestioneaza portofoliul de actiuni, care sunt drepturile si obligatiile investitorilor si ale companiilor listate.

Seminarul organizat in perioada 1-2 noiembrie va fi sustinut de unii dintre cei mai cunoscuti analisti in domeniu: Iulian Panait, presedinte KTD Invest, si Leonard Visan, broker Investica Asset Management.

In cele 12 ore de seminar, participantii vor avea ocazia sa invete de la zero cum poate fi folosita analiza tehnica pentru a identifica schimbarile de trend care preced modificarile fundamentelor economice. Psihologia investitorilor este de asemenea surprinsa foarte bine de analiza tehnica. La finalul fiecarei expuneri, participantii vor avea ocazia sa discute cu lectorul despre starea actuala a pietei bursiere si despre viziunea acestuia asupra evolutiei viitoare.