Producatorul german de produse farmaceutice Bayer a anuntat miercuri ca intentioneaza sa se delisteze de la Bursa din Tokyo deoarece volumele tranzactionate nu mai justifica costurile, potrivit Reuters. Globalizarea pietelor de capital a dus la reducerea nevoii de a lista actiunile pe mai multe burse, se arata intr-un comunicat al grupului.

Anul trecut, doar 250.000 de actiuni ale producatorului de medicamente au fost tranzactionate la Bursa din Tokyo, in vreme ce pe piata din Germania au fost tranzactionate 1,4 miliarde de titluri.

Compania Bayer va ramane listata la bursele din Germania, Elvetia, Spania si Marea Britanie. Actiunile Bayer au fost delistate anul trecut de la Bursa din New York, iar de pe pietele din Olanda, Italia, Franta si Belgia in 2006.

Dupa ce Bursa din Tokyo va aproba delistarea, actiunile Bayer vor mai fi tranzactionate pentru aproximativ o luna, a mai precizat compania.

Titlurile Bayer au coborat cu 1,2%, la 44,65 euro la putin timp dupa deschiderea sedintei de tranzactionare, in timp ce principalul indice al Bursei din Frankfurt a pierdut 1%.