UPDATE: Bursa din Tokyo a incheiat sedinta de tranzactionare de luni in crestere puternica (3,59%). Indicele Nikkei a castigat 311,77 puncte, ajungand la 9.005,59 puncte.

Investitorii au reactionat pozitiv la informatiile aparute in presa potrivit carora gigantul Panasonic precum si marile companii siderurgice Nippon Steel si JFE Holdings, vor anunta rezultate financiare trimestriale mai bune decat era de asteptat, scrie AFP.

Bursele din Asia-Pacific au urcat usor, luni, in zorii unei saptamani cruciale in care se asteapta ca mai multe mari companii din Statele Unite sa-si anunte rezultatele financiare trimestriale pe fondul crizei financiare mondiale, comenteaza AFP.

Pe bursa japoneza, indicele Nikkei era in usoara crestere (0,53%), la jumatatea sedintei de tranzactionare de luni.

In acelasi timp, la Hong Kong, indicele Hang Seng urca cu 2,72% in jurul orei 4:00, ora Romaniei, indicele principal de la Sydney castiga 2,63%, cel de la Singapore urca 1,77%, bursa din Noua Zeelanda era in crestere cu 1,59% fata de sedinta anterioara.

Bursele de la Seul Si Taipei erau, insa, pe rosu: -1,92%, respectiv - 2,92%. La Manilla, scaderea era de 0,44%.

Investitorii raman insa nervosi in asteptarea anuntarii rezultatelor financiare ale mai multor companii americane precum Microsoft, Ford, Apple, Boeing, Wachovia, Bank of America, Pfizer si Merck.

Tot in zilele urmatoare se asteapta si publicarea rezultatelor financiare ale mai multor importante companii europene intre care Crédit Suisse, KPN, Daimler, Saint-Gobain, GlaxoSmithKline.

Liderii europeni si americani s-au inteles, sambata, sa se intalneasca la o serie de summit-uri internationale pentru a face fata celei mai grave crize financiare din 1929.