Pietele financiare au deschis saptamana in scadere, in contextul incertitudinii privind soarta bancii americane Citigroup. Bursele din Japonia sunt inchise cu prilejul unei sarbatori nationale - relateaza France Presse.

Bursa din Hong Kong a inregistrat o scadere de 3,3%. Indicele Hang Seng a pierdut 419,71 puncte, atingand valoarea de 12.239,49 puncte.

Bursa sud-coreeana a incheiat sedinta in scadere cu 3,35%, indicele Kospi atingand valoarea de 970,14 puncte.

Si bursa din Shanghai a terminat ziua de luni in scadere cu 3,67 indicele Shanghai Composite Index ajungand la valoarea de 1.897,06 puncte.

Pretul petrolului, in crestere

La bursele asiatice, pretul petrolului era in crestere luni dimineata, in contextul unei piete dominate de intalnirea de saptamana aceasta a reprezentantilor OPEC (Tarilor Exportatoare de Petrol) in care urmeaza sa fie anuntata o scadere a productiei. Astfel, in tranzactiile matinale, pretul unui baril "light sweet crude", cu livrare in luna ianuarie, a crescut cu 63 centi, atingand valoarea de 50,56 dolari pe baril. Pretul unui baril de petrol Brent, cu livrare in ianuarie, a castigat 79 de centi, pana la valoarea de 49,98 dolari.