Bursa din New York a terminat intr-o nota pozitiva ziua de vineri, la capatul unei sedinte reduse si putin animate: Dow Jones a castigat 1,17% si Nasdaq 0,23%.

Potrivit cifrelor de inchidere, Dow Jones Industrial Average (DJIA) a castigat 102,43 puncte, pana la 8.829,04 puncte.

Indicele se afla la capatul a cinci sedinte consecutive de majorari, ceea ce nu s-a mai intamplat din iulie 2007. Pe ansamblul celor cinci sedinte, DIJA a castigat 17%.

Nasdaq, in scadere in cea mai mare parte a sedintei de vineri, a reusit sa revina pe verde in apropierea inchiderii, apreciindu-se cu 3,47 puncte, pana la 1.535,57 puncte.

Indicele extins Standard & Poor's 500 a inchis in crestere de 0,96% (8,53 puncte), la 896,21 puncte.

In absenta a numerosi operatori, volumul schimburilor a fost extrem de redus, la o zi dupa Ziua Recunostintei, cand pietele de valori au fost inchise.

"Nu s-a intamplat mare lucru, nu a existat nicio directie", a rezumat ziua Gregori Volokhine, responsabil al departamentului actiuni de la Meeschaert New York.

Pentru Peter Cardillo, analist la Avalon Partners, trendul pozitiv al indicilor, dupa performantele bune de la inceputul saptamanii, reprezinta insa "o victorie foarte importanta".

Atentia se indreapta acum asupra sectorului de distributie, din cauza "Vinerii Negre" - inceputul sezonului de reduceri pentru Craciun.