Secretarul Trezoreriei Americane, Henry Paulson, a declarat ca administratia americana considera ca mai are timp pentru rezolvarea situatiei sectorului auto si ca este necesara negocierea unei strategii pe termen lung pentru companiile care vor beneficia de finantare pentru a reduce riscurile pentru fondurile puse la dispozitie de contribuabilii americani prin intermediul TARP. Paulson a refuzat sa comenteze asupra conditiilor care ar putea fi impuse companiilor si sindicatelor, iar presedintele G. W. Bush a declarat ca nu este pregatit sa comenteze despre un plan de salvare bazat pe fonduri TARP.

Congresul SUA ar putea vota miercuri asupra unui plan de finantare a industriei auto.

Productia industriala si-a continuat declinul in luna noiembrie, pierzand 0,6% in a treia scadere lunara consecutiva. Reducerile cele mai mari au fost inregistrate de catre exportatori si industria auto, legate de scaderea cererii, cresterea stocurilor si accesul dificil la fonduri pentru investitii. Productia de automobile si componente a scazut cu 2.8%; pe de alta parte, furnizarea de utilitati a crescut cu 1.6%, iar productia miniera cu 2.5%.

Cererea internationala de instrumente financiare americane a fost in scadere, Trezoreria anuntand ca achizitiile straine pe termen lung de actiuni si bonduri in luna octombrie au scazut la 1.5 miliarde de dolari, cel mai redus nivel din august 2007.