Jurnalul bursier al WBS

Indicii bursieri americani au ignorat datele economice si s-au apreciat marti

de WBS     WBS Holding
Miercuri, 17 decembrie 2008, 18:01 Economie | Burse

 documente
(17 Dec 2008) PDF, 175KB
Indicii bursieri americani au “ignorat” rezultatele slabe ale Goldman Sachs, au “ignorat” datele privind accentuarea crizei imobiliare si semnalele deflationiste ce apar la nivelul indicelui preturilor de consum, fiind influentati pozitiv in cea mai mare masura de decizia si declaratia bancii federale cu privire la dobanda de referinta.

Cum aceasta dobanda de referinta nu mai poate fi folosita din acest moment pentru stimularea economiei prin relaxare monetara, Fed-ul a anuntat ca va continua sa sustina relansarea activitatii prin operatiuni de tipul achizitiei unei mari cantitati de obligatiuni bazate pe ipoteci si a bondurilor emise de catre agentiile sustinute de catre guvern (GSE). De asemenea, comitetul ia in considerare beneficiile eventuale ce ar decurge din cumpararea de titluri de stat cu scadenta indepartata.

Exprimat in limbaj simplu, Fed-ul isi propune sa tipareasca mai multi bani.

"Rezerva Federala va folosi toate instrumentele disponibile pentru a promova reluarea cresterii economice si pentru a mentine stabilitatea preturilor. In particular, comitetul de politica monetara anticipeaza ca situatia economica slaba va impune niveluri exceptional de mici pentru dobanda de referinta pentru o anumita perioada de timp” (din declaratia oficiala a comitetului pentru politica monetara al Fed ce a insotit decizia de reducere a dobanzii in intervalul 0% - 0,25%).
Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. De ce nu, să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

55 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri