Stere Farmache intentioneaza sa demisioneze din functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), deoarece a primit si acceptat o oferta din mediul privat, potrivit Mediafax. Conform unui anunt pe care Farmache l-a facut miercuri in Consiliul Bursei, acesta isi va pastra insa functia de presedinte al BVB.

UPDATE: Anca Dumitru, actualul director general al pietei Rasdaq, va prelua atributiile executive ale Bursei de Valori Bucuresti (BVB) dupa demisia lui Stere Farmache, a anuntat acesta la The Money Channel.

"Domnul Farmache a invocat ca motiv primirea unei oferte tentante din mediul privat, cu luni bune in urma. Farmache a anuntat ca raspunde favorabil propunerii primite si ca intentioneaza sa renunte la functia de director al Bursei de Valori Bucuresti, dar va ramane presedintele Consiliului", a declarat Petru Prunea, presedintele SSIF Broker.

Stere Farmache a cumulat cele doua functii, de director general si de presedinte al BVB, doar un an. Acesta a fost ales in functia de presedinte al Consiliului Bursei de catre actionarii BVB in data de 18 decembrie 2007, inlocuindu-l pe Septimiu Stoica, care isi anuntate demisia in data de 19 noiembrie 2007 tocmai pentru ca cele doua functii sa fie cumulate de o singura persoana.

Stoica a declarat la data respectiva ca este nemultumit de prerogativele functiei de presedinte BVB si a propus candidatura lui Stere Farmache pentru aceasta functie.

Stere Farmache, in varsta de 52 de ani, conduce Bursa de Valori Bucuresti, ca director general, de la infiintarea acesteia, in iunie 1995.

Intre anii 1992 si 1994 Farmache a fost director general la Agentiei Valorilor Mobiliare din cadrul Ministerului Finantelor, unde s-a ocupat de stabilirea cadrului pentru desfasurarea activitatii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si a primelor societati de valori mobiliare.

In anul 1994, acesta a devenit director general la Directia de Supraveghere a activitatilor de asigurare si reasigurare de la Ministerul Finantelor, functie in care a ramas pana in 1995.