Indicii bursieri americani s-au corectat in sesiunea de miercuri, scazand in medie cu 1% dupa cresterile spectaculoase inregistrate cu o zi in urma ca urmare a deciziei de taiere a dobanzii la dolar de catre Federal Reserve. Entuziasmul produs de aceasta decizie se va tempera treptat avand in vedere ca economia se afla in plina recesiune, scaderea economica se va accentua, iar posibilitatile FED-ului de a interveni devin din ce in ce mai limitate.

Un semn al lipsei de incredere in sansele unei revigorari a economiei este continuarea scaderii pretului barilui de petrol. Acesta a scazut sub pragul de 40 de dolari pentru prima data in ultimii patru ani, dupa ce numai in sesiunea de miercuri a pierdut peste 8%.

Noua politica monetara a FED-ului a avut urmari importante si in piata Forex. Dolarul a inregistrat fata de euro cel mai abrupt picaj de la infiintarea monedei europene, iar fata de yenul japonez a ajuns la minimul ultimilor 13 ani. In acest moment dolarul are cea mai mica dobanda de referinta, coborand si sub dobanda de 0,3% a yenului japonez.