Actiunile germane au crescut astazi in ciuda datelor macroeconomice slabe: speculatiile ca in SUA se vor face demersuri pentru aprobarea unui plan de stimulare in valoare totala de 850 miliarde dolari au avantajat companiile industriale care exporta produse in America. Siemens si Daimler au crescut mai mult de 2%.

Desi comenzile Siemens sunt in scadere, suma celor neonorate inca este mare, oferind posibilitatea companiei sa-si mentina ritmul de productie. De asemenea, oficialii Siemens considera ca aceasta criza financiara este o oportunitate pentru a-si extinde operatiunile din domeniul energetic si al serviciilor medicale prin noi achizitii.

Continental AG a crescut peste 3,5% asteptandu-se o aprobare finala pentru achizitia sa de catre Schaeffler Group iar ThyssenKrup a crescut 4% dupa ce Societe Generale a recomandat clientilor sai sa cumpere actiuni ale producatorului german de otel.

In schimb, Carrefour avertizeaza ca profitabilitatea sa pentru intreg anul 2008 va fi mai mica decat estimase in luna iulie si va fi nevoita sa ofere reduceri masive pentru a-si mentine cota de piata.Vanzarile mult mai mici de camioane la nivel european indica investitii reduse din partea transportatorilor de marfuri, acestia estimand un declin al activitatii economice in urmatoarele 5-6 trimestre.