Indicii americani au inregistrat cresteri usoare la capatul sesiunii de marti, desi majoritatea datelor macroeconomice au fost nefavorabile pentru piata. Minutele FED-ului, prin care Rezerva Federala publica dezbaterile si masurile luate in discutie de membrii FOMC la ultima sedinta de la mijlocul lunii decembrie, au avut ca principal subiect masuri de prevenire a riscului deflatiei si evitarea unei recesiuni deflationiste severe sau chiar a unei depresiuni.

In privinta strategiei de a injecta bani in piata pentru ca mecanismul de creditare al bancilor sa revina la parametrii normali de functionare, FED-ul nu a dat detalii specifice, preferand sa spuna doar ca vor utiliza toate metodele disponibile in acest sens.

Multe dintre aceste date sunt puse in pret de piata inca de la momentul sedintei, dar si in general dupa scaderile ce au avut loc in partea a doua a anului 2008.

Mai mult, asteptarea planului pregatit de Obama in valoarea de 775 miliarde dolari creeaza un usor optimism in piata, fapt reflectat si in evolutia indicilor in acest inceput de an.