BRD-Groupe Societe Generale a preluat, incepand cu data de 1 ianuarie, obiectul de activitate si echipa BRD Securities, filiala a BRD care presta servicii de investitii financiare pe piata de capital, se arata intr-un comunicat al institutiei. Masura survine in urma obtinerii de catre BRD a atestatului CNVM prin care banca este autorizata sa presteze direct serviciile si activitatile de investitii si este parte a procesului de integrare a activitatilor casei de brokeraj BRD Securities in cadrul grupului.

Astfel, activitatea BRD Securities a fost integrata in cadrul Directia Piete Financiare din cadrul bancii.

BRD - Groupe Societe Generale poate realiza tranzactii la Bursa de Valori Bucuresti in mod direct din data de 5 ianuarie 2009, dupa ce a fost inscrisa ca participant la sistemul de tranzactionare administrat de BVB.

Institutia bancara controla 99,82% din capitalul societatii de servicii de investitii financiare BRD Securities. Societatea de brokeraj era autorizata sa desfasoare intreaga gama de operatiuni prevazute de legea romana, de la tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti - pana la emiterea si plasarea de actiuni si obligatiuni pe piata locala sau internationala.

BRD - Groupe Societe Generale are active de peste 12 miliarde de euro si peste 2,6 milioane de clienti.