Indicii americani au incheiat mixt sesiunea de marti, insa fara variatii semnificative. Indicele Dow Jones a scazut cu 0,3%, la valoarea de 8.448,56 puncte, in timp ce indicele S&P500 a crescut usor cu 0,18%, la valoarea de 871,79 puncte. Indicii au pierdut deja peste 3% de la inceputul anului, dupa ce companii ca Alcoa, Intel sau Wal-Mart s-au aratat ingrijorate de evolutia veniturilor in actualele conditii de recesiune.

Profiturile companiilor din S&P500 ar putea scadea cu 20% in trimestrul 4, care ar fi al saselea trimestru consecutiv de declin. De asemenea, estimarile actuale arata ca economia SUA se va contracta cu 1,5% in 2009.

Guvernatorul Fed, Ben Bernanke, a avertizat ca un stimul fiscal nu va fi suficient pentru revigorarea economiei daca guvernul nu va cumpara sau garanta activele toxice ale bancilor. Bernanke a adaugat ca mai multe injectii de capital sunt necesare pentru a asigura stabilitatea si functionarea normala a pietelor de credit.

Sezonul de raportari pe trimestrul 4 a continuat cu Lexmark, al doilea mare producator mondial de imprimante, care a scazut cu peste 13%, dupa ce veniturile publicate au fost sub cele previzionate anterior de catre companie.