Jurnalul bursier al WBS

Timothy Geithner: Guvernul american se va implica mai mult in stabilizarea sistemului financiar

de WBS     WBS Holding
Joi, 22 ianuarie 2009, 15:50 Economie | Burse


 documente
(22 Ian 2009) PDF, 154KB
Timothy Geithner, nominalizat pentru pozitia de Secretar al Trezoreriei in Administratia Obama, a anuntat ca guvernul american se va implica mai mult in stabilizarea sistemului financiar. El a enumerat ca masuri care ar putea fi luate in acest sens crearea unei banci "agregator” ("bad-bank”) care sa achizitioneze activele toxice din sistemul bancar, revizuirea TARP pentru a avea efecte mai directe asupra populatiei afectate de criza economica si posibile interventii pe pietele de credit pentru a grabi reactivarea acesteia.

Geithner a mai declarat ca economia SUA depinde in mod critic de increderea pietelor in dolar, fara insa sa preia angajamentele administratiilor anterioare cu privire la un "dolar puternic”.

Noua administratie a SUA lucreaza deja la detaliile unui al doilea plan de relansare economica, care include un pachet de 825 de miliarde de dolari aflat in negocieri cu Congresul. Printre masurile care sunt vehiculate se afla un program de limitare a executarilor silite, cu o valoare de peste 50 de miliarde, precum si actiuni noi de recapitalizare a bancilor.
Material sustinut de KRUK Romania

Datoria - un cuvânt la fel de urât precum lunea din săptămâna lucrătoare

Definiția cuvântului datorie, conform DEX-ului, este una simplă: sumă de bani sau orice alt bun datorat cuiva. Dar dincolo de o definiție seacă, datoria este un cuvânt care transmite de cele mai multe ori o stare negativă. “Am o datorie” - știi că trebuie să dai ceva înapoi, o obligație care trebuie să fie îndeplinită. Fie că ai o datorie la un prieten, la o bancă sau la furnizorul de utilități, datoria apare ca urmare a unei nevoi într-un anumit moment, iar veniturile nu îți permit să acoperi acea nevoie. Soluția cea mai la îndemână pare a fi împrumutul. Dar este oare chiar cea mai bună soluție?

78 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version