Pietele americane au avut o evolutie volatila, influentate de anunturi cu privire la accentuarea efectelor recesiunii asupra sectoarelor financiar si tehnologic. Microsoft a anuntat primul val de concedieri din istoria companiei, Intel a declarat ca va inchide cinci fabrici si va disponibiliza aproximativ 6% din forta de munca, iar sindicatul Alliance@IBM a anuntat ca au inceput disponibilizari in cadrul companiei.

Din sectorul financiar, Capital One Financial Corp., Fifth Third Bancorp, CIT Group si Huntington Bancshares au anuntat pierderi pe ultimul trimestru din 2008. La randul lor, Citigroup si Bank of America au scazut cu 15%, eliminand o parte a cresterilor din sesiunea anterioara.

Timothy Geithner, candidatul administratiei Obama la conducerea Trezoreriei, a primit aprobarea Comitetului pentru Finante al Senatului dupa o sesiune de audieri. El a declarat ca nu exista planuri de a solicita fonduri suplimentare pentru salvarea de institutii financiare.

De asemenea, Geithner a spus ca va insista pentru adoptarea de catre China a unui pachet de masuri economice mai agresive si ca manipularea ratelor de schimb de catre Beijing ar putea provoca tensiuni economice.