Principalii indici europeni au inchis in scadere sesiunea de azi, insa cu variatii nesemnificative, de sub 0,5%. Indicele DAX al bursei germane a inchis practic in stationare, fiind ajutat de cresterea actiunilor companiei Siemens, ca urmare a publicarii unor rezultate mai bune decat estimarile pentru ultimul trimestru.

Deutsche Lufthansa si Volkswagen au crescut peste 3% spre finalul sesiunii europene, dupa ce barilul de petrol s-a depreciat cu peste 6% la inceputul sesiunii americane. Aceste evolutii bune au fost compensate de scaderea producatorului de medicamente Bayer AG in urma reducerii tintei de pret pentru actiunile companiei de catre analistii JP Morgan Chase & Co.

Indicele londonez FTSE s-a depreciat cu 0,35%, unde la fel ca si pentru DAX sectorul farmaceutic a avut o influenta negativa, AstraZeneca pierzand aproape 4%. De asemenea, companiile petroliere au fost si ele afectate de scaderea petrolului in sesiunea newyorkeza.

Din punct de vedere macroeconomic, datele din Germania au aratat o imbunatatire a climatului de afaceri in luna decembrie fata de luna noiembrie, fiind chiar peste estimarile analistilor.