CEC Bank a realizat anul trecut un profit net de 370 milioane de lei, suma ce include si banii obtinuti din vanzarea participatiei la Asiban, dupa ce in 2007 castigul obtinut de banca a fost de 90 milioane de lei, a declarat joi Radu Gratian Ghetea, presedinele institutiei, citat de NewsIn. Fara banii obtinuti din vanzarea Asiban, profitul net al CEC Bank a crescut cu 65%.

Activele bancii au ajuns la finalul lui 2008 la aproximativ 13 miliarde de lei, in crestere cu 26-27% fata de finele anului anterior.

Volumul creditelor acordate de CEC Bank a ajuns la 8,14 miliarde de lei la sfarsitul anului trecut, cu 55,2% mai mult fata de luna decembrie 2007. Pe portofoliul de depozite, cresterea anuala a fost de 28,4%, la un sold de 11,3 miliarde de lei la finalul anului.

Ca structura, portofoliul de credite al CEC Bank era format la finalul lui 2008 in proportie de aproximativ 63% de imprumuturi catre persoane fizice, restul de 37% fiind imprumuturi catre firme mici si mijlocii (IMM), companii mari si administratii publice. "Avem aproxativ 29% credite catre firmele mici si mijlocii, 4% catre companii si 3% catre administratiile publice", a precizat Ghetea.

El a adaugat ca banca are 1,8 miliarde de lei resurse plasate in rezerve minime obligatorii la Banca Nationala a Romaniei (BNR) si alte 1,9 miliarde de lei in titluri de stat.

Asiguratorul francez Groupama a platit, anul trecut, 350 milioane euro celor patru banci - CEC Bank, BCR, BRD-SocGen si Banca Transilvania - care controlau, cu detineri egale, societatea Asiban. Fiecare banca a incasat circa 87,5 milioane euro si a inclus banii in bilantul din al treilea trimestru din 2008.