Bursa din Tokyo a deschis sedinta de miercuri in crestere cu 0,92%, urmand tendinta inregistrata de Wall Street, dar in conditii de prudenta, in asteptarea rezultatelor trimestriale inregistrate de mai multe firme japoneze importante. Astfel, indicele Nikkei a castigat 71,73 puncte (+0,92%) atingand valoarea de 7.897,24 puncte - relateaza France Presse.

Pretul petrolului, in usoara crestere

Pretul petrolului inregistra, miercuri dimineata, la bursele asiatice, o crestere usoara, relateaza France Presse. Astfel, barilul de petrol "liht sweet crude" cu livrare in luna martie a castigat 27 de centi, atingand valoarea de 41,05 dolari.

Si petrolul Brent, din Marea Nordului, a castigat 31 de centi, atingand valoarea de 44,39 dolari.

Bursa de pe Wall Street a inchis pe verde

Bursa americana a inchis sedinta de tranzactionare de marti inregistrand castiguri solide, relateaza AFP. Investitorii au reactionat imediat la rapoartele pozitive privind piata imobiliara din SUA si progresele inregistrate in sectorul financiar, in urma planului de stimulare economica propus de guvern.

Astfel, indicele Dow Jones a castigat 1,78%, sau 141,53 de puncte, pana la valoarea de 8.078,36 de puncte. La randul lor, indicii Nasdaq si S&P 500 au inchis ziua pe plus, ei castigand 1,46%, respectiv 1,58%, potrivit datelor de la inchidere.