Principalii indici europeni nu au inregistrat variatii importante in sesiunea de azi, reusind sa recupereze pe final o parte din pierderile din debutul zilei. Indicele DAX al bursei germane a reusit sa inchida in usoara crestere, in timp ce indicele londonez FTSE a inchis practic in stationare.

Cea mai afectata a fost bursa elvetiana, aceasta pierzand 2,27% ca urmare a scaderii companiilor financiare, cauzata de picajul de peste 28% al celui de al doilea mare reasigurator mondial Swiss Re.

Si pe celelalte burse actiunile financiare au avut de suferit: Societe Generale (-5,67%), Deutsche Bank (-4,19%). Unilever a avut impactul cel mai negativ asupra indicelui londonez, dupa ce al doilea mare producator mondial de bunuri pentru consum casnic a scazut aproape 6% in urma declaratiei facute de catre CEO-ul companiei. Acesta a spus ca estimarile de profit sunt neadecvate in aceste conditii economice.

Sedintele Bancii Centrale Europene si Bancii Angliei nu au adus nimic nou. Asa cum era de asteptat dobanda de referinta la lira a fost taiata cu 0,5%, la valoarea de 1%, in timp ce dobanda de referinta la euro a ramas nemodificata la valoarea de 2%.