Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a redus la jumatate comisionul perceput pentru tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in perioada 1 februarie - 31 iulie, decizia facand parte dintr-un pachet de masuri adoptate in contextul crizei financiare, potrivit NewsIn care citeaza un buletin al CNVM. Astfel, comisionul este redus de la 0,08% la 0,04%.

Pe langa injumatatirea cotei aplicata la tranzactionare, CNVM nu va percepe anul acesta comisioane pentru tranzactionarea titlurilor de stat emise de Ministerul Finantelor Publice.

In urmatoarele zece luni, casele de brokeraj nu vor mai fi taxate de CNVM, in cazul modificarii modului de functionare al acestora, daca vor sa fuzioneze prin contopire si absorbtie.

De asemenea, in intervalul 1 aprilie - 31 decembrie, CNVM nu va lua comision pentru ofertele publice de vanzare derulate in vederea admiterii la tranzactionare pe piata reglementata a actiunilor emise de companii care au fost detinute de stat sau care sunt in curs de privatizare.

Pentru companiile la care statul are participatii, arbitrul pietei nu va percepe comisioane, pentru urmatoarele 10 luni, in cazul ofertelor publice de vanzare, derulate in vederea listarii pe o piata reglementata.