Indicii americani au inregistrat variatii nesemnificative in prima zi a saptamanii, tranzactionandu-se in range toata sesiunea. Aceasta evolutie linistita se datoreaza asteptarii planului de salvare a sistemului financiar pregatit de administratia Obama.

Planul trebuia lansat luni, insa a fost amanat cu o zi de catre secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, pentru a putea fi dezbatute din punct de vedere legislativ cateva masuri incluse in acest plan.

Indicele Dow Jones a inchis cu o scadere usoara de 0,12%. Coca-Cola a scazut 2,9%, in timp ce Home Depot si Caterpillar au scazut aproape 2%. De cealalta parte, General Electric a crescut cu aproape 14%, in urma unor zvonuri privind o posibila finantare a companiei cu fonduri guvernamentale. 3M s-a apreciat cu 3,28%, contribuind cu 13,7 puncte la variatia indicelui. Hartford Financial Services a inregistrat un raliu de peste 18%. Asiguratorul de viata american ar putea primi in cateva zile o injectie de capital din partea Trezoreriei.

Tranzactionarea in range a indicilor in ultima perioada a dus si la o scadere a volumului de actiuni imprumutate pentru a putea fi vandute in lipsa. Numarul acestor actiuni a scazut la bursa din New York in ultima luna cu 28% fata de maximul din luna iulie.