Indicele ZEW al increderii investitorilor din Germania a avut in februarie cea mai abrupta crestere din ultimii 15 ani, ajungand la -5.8 de la -31 in ianuarie. Asteptarile analistilor economici indicau o posibila crestere la -25. Evolutia este justificata partial de asteptarile pietei cu privire la o noua reducere de catre ECB a dobanzii de referinta si de adoptarea de catre guvernul german a unui nou pachet de masuri de stimulare economica in valoare de 80 de miliarde de euro in ianuarie.

Ministru francez al bugetului, Eric Woerth, a declarat ca deficitul bugetar din 2009 al tarii sale va depasi estimarea anterioara de 4.4% din PIB.

Moody’s a declarat ca nu considera probabila o mentinere a deficitului bugetar al Ungariei sub limita de 3% din PIB in 2009, iar slabirea monedei nationale si dependenta de surse de finantare externe ar putea duce la o reducere a rating-ului pentru datoria externa a tarii de la valoarea curenta A3.

Ministrul german de finante Peer Steinbrueck a declarat ca tarile dezvoltate ale regiunii euro ar putea fi nevoite sa finanteze pe cele aflate in criza de fonduri pentru a preveni o situatie in care una din acestea ar deveni insolventa. Dificultatea accesului la fonduri pentru unii membri euro, evidenta din cresterea divergentei randamentelor bondurilor guvernamentale, ar putea avea un efect destabilizator asupra monedei unice.