Indicele Euro Stoxx 50 al celor mai importante 50 de companii europene (blue-chip stocks) s-a depreciat si in sesiunea de azi, pierzand pe final avansul din deschidere. De asemenea, indicele compozit al celor mai mari 600 de companii europene din punct de vedere al capitalizarii a inregistrat a patra zi de scaderi, dupa ce agentia Standard & Poor's a coborat ratingul de tara al Ucrainei cu sapte nivele sub „investment grade”, de la BBB- la CCC+.

Acesta este cel mai slab rating dintre toate tarile europene.

Evolutia indicilor a fost influentata spre finalul sesiunii si de datele privind numarul de case existente vandute in SUA in luna ianuarie, care a atins un minim al ultimilor 12 ani.

Indicele german DAX a scazut cu 1,39%, dupa ce E.ON - cea mai mare companie germana de utilitati a pierdut aproape 5%. Pretul energiei electrice cu livrare a doua zi a scazut la cel mai jos nivel din acest an, dupa ce intensificarile vantului au crescut cantitatea de energie electrica eoliana disponibila.

Indicele londonez FTSE a inchis in crestere cu 0,8%, piata asteptand noul plan guvernamental de sprijinire a bancilor. Economia britanica s-a contractat in ultimul trimestru cu 1,5%, depasind cu putin estimarile de 1,6%.