Principalele burse europene au incheiat saptamana cu o noua sesiune de pierderi, marcand totodata a patra saptamana consecutiva de scaderi. Indicele Euro Stoxx a inchis acesta saptamana in scadere cu peste 7%, la un minim al ultimilor 12 ani, dupa ce si azi a pierdut aproape 2%.

Pietele europene au fost afectate azi in special de datele macroeconomice publicate in SUA, care au aratat o crestere a somajului la valoarea de 8,1% si o pierdere de 651.000 de locuri de munca in luna februarie. Indicele italian MIB a fost cel mai afectat, pierzand 4,64% si coborand pentru prima data in istorie sub pragul de 13.000 de puncte.

UniCredit si Intesa Sanpaolo, cele mai mari banci italiene, au scazut cu peste 7%. Indicele german DAX s-a depreciat cu 0,79% si a inregistrat a sasea saptamana consecutiva de scadere. Infineon Technologies, al doilea producator european de chip-uri, a pierdut peste 13 dupa ce Goldman Sachs a spus ca producatorii japonezi de electronice au nevoie de mariri de capital. Indicele londonez FTSE a terminat sesiunea practic in stationare, fiind ajutat de cresterea companiilor miniere si petroliere.