Indicii americani au inchis in scadere prima sesiune a saptamanii, desi sectorul financiar care a fost principala cauza a scaderilor puternice ale pietei din ultima perioada a avut o evolutie pozitiva. Indicele S&P Financial Services a crescut cu 2,48%, fiind alaturi de indicele sectorului energetic si de cel al sectorului petrolier singurul care a terminat pe plus.

Sectorul farmaceutic si de servicii medicale a fost influentat de achizitia Schering-Plough de catre producatorul american de medicamente Merck pentru suma de 41,1 miliarde dolari.

Dupa ce si Pfizer a cumparat compania Wyeth pentru 68 miliarde dolari, valul de achizitii ar putea continua mai ales ca lichiditatile companiilor din acest sector sunt destul de ridicate, iar preturile de achizitie in acest moment sunt ieftine. Urmatoarea fuziune ar putea avea loc intre producatorul elvetian de medicamente Roche Holding si Genetech, oferta elvetienilor ridicandu-se la 45,7 miliarde dolari.

Warren Buffet a declarat la CNBC ca eforturile de a stimula economia aflata in dificultate ar putea genera o inflatie mai mare decat cea din anii `70. De asemenea, un raport al Bancii Mondiale estimeaza ca economia globala va scadea in 2009 pentru prima data dupa al doilea Razboi Mondial.