Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) va bloca pentru inca doua saptamani activitatea sucursalelor din Baia Mare si Deva ale SSIF Broker Cluj, incepand de marti, potrivit NewsIn. CNVM suspendase initial activitatea celor doua sucursale pentru doua saptamani incepand cu 3 martie, dupa ce institutia a descoperit ca firma nu a pastrat evidentele privind activitatea clientilor, asa cum prevedea legea.

Totodata, la sfarsitul lunii ianuarie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) suspendase, pentru doua saptamani, autorizatia de functionare a SSIF Broker Cluj si actiunile casei de brokeraj, tranzactionate la prima categorie a bursei, in urma unor nereguli descoperite la sucursala din Deva a companiei.

Neregulile se refereau la o frauda estimata la cateva zeci de miliarde de lei vechi, savarsita prin ridicarea unor sume de bani cu chitante false.

In perioada suspendarii, corpul de control al CNVM a extins investigatiile la cinci dintre sucursalele Broker Cluj, cu scopul de a obtine informatii privind activitatea acestora si a modului de comunicare cu sediul central.

De asemenea, CNVM a solicitat societatii de brokeraj sa prezinte masurile organizatorice si operationale pe care le adopta in vederea desfasurarii activitatii in conformitate cu prevederile legale in vigoare si sa procedeze la efectuarea unui audit extern al activitatii desfasurate in perioada 2006 - 2009 atat ca intermediar, cat si ca emitent.