Bursa americana a inregistrat cresteri semnificative miercuri, dupa ce Federal Reserve a anuntat ca va cumpara obligatiunile pe termen lung ale Trezoreriei, pentru prima oara in patru decenii, intr-un efort de a reabilita economia americana, potrivit Reuters.

Scopul acestor cumparari, care ar trebui sa conduca la reducerea dobanzilor pe termen lung, este "sustinerea ameliorarii conditiilor pe piata de credit", precizeaza Fed, intr-un comunicat publicat in a doua zi a reuniunii Comitetului de politica monetara.

Fed, care si-a reafirmat angajamentul de a utiliza toate mijloacele pe care le are la dispozitie pentru reluarea cresterii economice, a precizat ca va majora fondurile programului de rascumpare de instrumente financiare garantate prin ipoteci cu 750 miliarde dolari, pana la 1.250 miliarde dolari, relateaza AFP.

Scopul acestui program de rascumparare de actiuni emise de gigantii ipotecari Fannie Mae si Freddie Mac este reducerea costurilor creditelor imobiliare.

Dow Jones industrial a castigat in sedinta bursiera de miercuri inca 90.88 de puncte (1.23%) ajungand la 7,486.58 puncte. Standard & Poor's 500 a avut o crestere de 16.23 de puncte (2.09%) atingand 794.35 de puncte in timp ce Nasdaq Composite a urcat cu 29.11 de pucnte (1.99%) incheind sedinta de tranzactionare la 1,491.22 puncte.