Bursele si-au continuat revenirea inceputa in urma cu doua saptamani, principalul factor care a determinat evolutia pozitiva din aceasta saptamana fiind anuntul Federal Reserve privind cumpararea de obligatiuni emise de stat, in valoare de 300 de miliarde dolari. Acest anunt a impulsionat sectorul financiar global, bancile inregistrand cresteri spectaculoase pe bursele europene.

Companiile miniere si petroliere au avut de castigat in acesta saptamana, dupa ce pretul metalelor s-a apropiat de un maxim al ultimelor doua luni, iar petrolul a depasit din nou pragul de 50 dolari pe baril. Indicele londonez FTSE a crescut azi cu 0,44% la valoarea de 3.833 puncte, dupa ce BG Group si Anglo American s-au apreciat cu 4,02%, respectiv 5,91%. Indicele german DAX a inchis cu un avans de 0,65% la valoarea de 4.069 puncte.

Bayer s-a apreciat cu peste 11%, dupa ce a anuntat ca va lansa impreuna cu Johnson & Johnson un medicament impotriva coagularii sangelui, asteptand vanzari de cel putin 2 miliarde euro.I