Astazi, BVB a avut una dintre cele mai bune zile de tranzactionare din ultimul timp, indicii castigand intre 4% BET si 6.9% BET-FI, acesta din urma fiind tras in jos de lipsa de la tranzactionare a SIF 3, respectiv societatea a carei AGA extraordinara a aprobat la sfarsitul saptamanii trecute cresterea pragului de detinere de la 1% la 5%.

Sunt convins ca daca s-ar fi tranzactionat astazi, SIF 3 ar fi crescut cu maximul posibil, respectiv 15% ceea ce ar fi dus BET-FI la +9-10%. Volumele inregistrate in ultimele zile au fost si ele in crestere insa se mentin la valori foarte mici - astazi s-au realizat tranzactii in valoare de doar 5,6M euro.

Comparativ cu minimele inregistrate in urma cu o luna, indicele BET a crescut cu peste 26% iar BET-FI cu 37%, iar in aceste conditii, toti investitorii (inclusiv eu) se intreaba daca aceste cresteri reprezinta o schimbare de trend sau este doar un “rally in bear market”, respectiv un trend minor de crestere care are loc in cursul unui trend major de scadere.

Nu cunosc raspunsul la aceasta intrebare si cred ca nimeni nu poate spune cu certitudine ce se va intampla in viitorul apropiat insa, inainte de a deveni prea exuberanti in ce priveste cresterea de astazi, trebuie sa tinem seama de optimismul general datorat planului de eliminare a activelor toxice anuntat de Trezoreria SUA (il gasiti aici).

Citeste restul materialului si comenteaza pe khris.ro.