Pietele europene au continuat sa creasca, alimentate de optimismul cu privire la efectele pozitive pe care le va avea planul Trezoreriei SUA pentru lichidizarea pietelor secundare pentru activele cu nivel ridicat de risc detinute de banci.

Cele mai mari cresteri au fost inregistrate de institutiile financiare: in Germania, Deutsche Bank si Commerzbank au crescut cu 8.5%, respectiv 9.5%; in Marea Britanie, Barclays, HSBC si Lloyds au crescut cu 15.7%, 12.6% si 11.2%; in Franta, BNP Paribas si Societe Generale au crescut cu 9%, respectiv 8.7%, iar pe piata elvetiana Zurich Financial, Credit Suisse si UBS au avansat cu 8.1%, 5.8% si 3%.

Deutsche Boerse a modificat componenta indicelui DAX astazi, inlocuind actiunile Infineon si Deutsche Postbank cu Fresenius Pref si Hannover Rückversicherung. Ponderile preliminare ale componentelor indicelui au fost publicate astazi, valorile finale urmand a fi disponibile sambata.

Daimler AG a anuntat ca va obtine aproximativ 1.95 miliarde de euro din vanzarea de actiuni catre Aabar Investments PJSC, un fond de investitii din Abu Dhabi. Tranzactia va consta in preluarea a 96.4 milioane de actiuni Daimler la pretul de 20.27€/actiune si va conferi fondului o participatie de 9.1% din constructorul auto german.

Actiunile Daimpler au crescut la inceputul zilei cu 8.3%, si au scazut ulterior, pentru a inchide in crestere cu doar 1.43% la 21.65€. Bayer AG, cea mai mare companie farmaceutica germana, a anuntat ca a obtinut 1.3 miliarde de dolari in urma celei mai mari vanzari de bonduri efectuata de companie in ultimii doi ani. Compania are un rating A3 din partea Moody’s si A- din partea Standard & Poor’s. Actiunile Bayer au crescut cu 1.06% pana la 38.14€.