Ben Bernanke, presedintele Federal Reserve, si Timothy Geithner, secretarul Trezoreriei SUA, au declarat ca institutiile statului au nevoie de autoritate suplimentara pentru preluarea si lichidarea companiilor financiare in situatii critice. Cei doi au citat cazul AIG, argumentand ca o institutie ne-bancara suficient de mare si de conectata la sistemul financiar poate reprezenta un risc sistemic comparabil cu cel al unei banci importante aflate in dificultate.

Bernanke si Geithner au mai declarat ca legislatia pentru sectorul financiar trebuie imbunatatita pentru a limita riscurile pe care au voie sa si le asume firmele gigant care care ar putea pune in pericol stabilitatea sistemului. Comentariile au venit in contextul in care SUA ar putea sustine la intrunirea G-20 eforturile europene de inasprire a reglementarilor internationale pentru hedge funds, conform declaratiilor primului ministru francez Francois Fillon.

Deficitul bugetar al statului New York a crescut la valoarea record de 16.2 miliarde de dolari in urma reducerii veniturilor din taxe in luna februarie sub estimarile anterioare. New York State isi revizuise valoarea pentru deficitul bugetar de doua ori in februarie pana la 14 miliarde de dolari.