Indicii europeni au inregistrat cresteri usoare si in sesiunea de azi, recuperand pe final pierderile din prima parte a zilei. Datele macroeconomice pozitive privind cererile de bunuri durabile si vanzarile de case noi venite din SUA a facut ca bursele europene sa inregistreze a cincea zi consecutiva de cresteri. Indicele german DAX a crescut cu 0,86% la valoarea de 4223 puncte.

Siemens, cea mai mare companie europeana de inginerie tehnologica, a pierdut aproape 4% dupa ce a declarat ca piata a devenit semnificativ mai rea, compania nefiind imuna la conditiile actuale de criza. Metro, cel mai mare retailer german, a crescut cu 4,1%, extinzandu-si avansul din 2009 la peste 11 procente. Indicele londonez FTSE 100 a fost singurul care a inchis in scadere, fiind afectat si de esecul licitatiei privind vanzarea de bonduri sustinuta azi de guvernului britanic.

Anglo American, a patra companie miniera la nivel mondial, a scazut cu 4,39% dupa ce analistii de la Royal Bank of Scotland au coborat recomandarea pentru actiunile companiei de la „hold” la „sell”. Aviva, cel mai mare asigurator britanic, a pierdut peste 11% dupa ce compania de asigurari Legal & General a raportat pierderi mai mari decat indicau estimarile, reducandu-si in acelasi timp si valoarea dividendului