Acţiunile Volkswagen AG au continuat să crească şi azi pe piaţa germană după ce Porsche SE a anunţat ieri că a finalizat refinanţarea unui împrumut de 10 miliarde de euro. Declaraţia a alimentat speculaţiile că Porsche ar putea să-şi mărească participaţia în Volkswagen, exercitând o parte din opţiunile achiziţionate în 2008. Acţiunile Vow, care ieri crescuseră cu 11%, au adăugat astăzi 7.6% până la 255€. Acţiunile Porsche au crescut 2.8% până la 39.33€.

Rio Tinto Group Plc. a declarat că a stabilit un plan secundar de vânzare de acţiuni sau bonduri pentru obţinerea de capital în cazul în care acţionarii sau autorităţile australiene ar bloca planul de investiţii al Aluminum Corp. of China în companie, în valoare de 19.5 miliarde de dolari. Rio Tinto mai are ca variante vânzarea de active şi refinanţarea unei părţi a datoriilor, confirm declaraţiilor directorului economic Guy Elliott. Compania are în prezent datorii în valoare de 38.7 miliarde de dolari. Acţiunile Rio au crescut cu 7.4% pe piaţa londoneză.

Lloyds Banking Group Plc. ar putea obţine un profit de până la 2.2 miliarde de lire în urma unor schimburi de bonduri propuse de companie, conform estimărilor făcute de BNP Paribas. Lloyds este una dintre instituţiile financiare, alături de companii precum UBS şi Royal Bank of Scotland, care încearcă să profite astfel de scăderea preţurilor bondurilor proprii; banca s-a oferit să schimbe note junioare cu note senioare la 45-80% din valoarea nominală. Acţiunile Lloyds au crescut cu 11.7% pe piaţa londoneză.

Marea Britanie a înregistrat o cerere sporită pentru bonduri protejate contra inflaţiei, a doua zi după ce o ofertă de bonduri cu maturitate la 40 de ani nu avusese o cerere suficientă pentru prima dată de după 2002. Raportul cerere/ofertă a fost de 2.7 pentru bondurile cu maturitate în 2022 în valoare de 1.1 miliarde de lire. Rezultatul poate fi privit ca o lipsă de incredere a investitorilor în abilitatea guvernului de a controla efectele inflaţioniste ale măsurilor de quantitative easing luate pentru combaterea recesiunii