Bursele europene au inchis si sesiunea de azi in crestere, recuperand pierderile din deschidere in a doua parte a sesiunuii odata cu deschiderea pietei americane, aceasta apreciindu-se in urma unor date macroeconomice favorabile. Indicele german DAX a inchis cu un avans de 1,11% la valoarea de 4.130 puncte. Deutsche Bank a crescut cu 2,59% dupa ce Deutsche Postbank, banca detinuta partial de Deutsche Bank, a anuntat ca in primul trimestru a inregistrat o intoarcere a profitabilitatii.

Allianz, cel mai mare asigurator german, a crescut cu 2,2%, iar BMW s-a apreciat cu 4,4%. Daimler intentioneaza sa reduca costurile fortei de munca cu 2 miliarde de euro prin reducerea orelor de munca si a salariilor pentru angajatii care nu lucreaza in productia propriu-zisa. Indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 0,54% la valoarea de 3.947 puncte, iar indicele francez CAC a inchis cu un avans de 1,15% la valoarea de 2.839 puncte.

Inregistrarile de automobile noi au crescut cu 8,1% in ultima luna in Franta ca urmare a stimulentelor oferite de guvernul francez pentru cumpararea de masini noi, in incercarea revigorarii industriei auto franceze.

BP, a doua companie petroliera din Europa, a scazut cu 2,2% la bursa londoneza dupa ce analistii Goldman Sachs au recomandat vanzarea actiunilor companiei, acestia asteptand o "scadere a productiei structurale" in 2010.

Royal Dutch Shell, cea mai mare companie petroliera europeana, a scazut cu 2,5% dupa ce Morgan Stanley a anuntat plasarea pentru vanzare a unui numar de 10,9 milioane de actiuni ale companiei petroliere la un pret cuprins intre 16 si 16,2 euro pe actiune.

Hypo Real Estate a crescut cu 6,5% la valoarea de 1,32 euro pe actiune, dupa ce la maximul zilei avea un avans de peste 15%. JC Flowers & Co LLC a declarat ca nu a ajuns la un acord cu guvernul german privind preluarea Hypo, indepartand zvonurile referitoare la realizarea acestei intelegeri.