Indicii americani au inregistrat cresteri miercuri, la capatul unei sesiuni volatile in care acestia au trecut de doua ori in teritoriul negativ. Sezonul raportarilor a fost deschis de Alcoa care a raportat o pierdere peste estimari, insa a inchis cu un avans de peste 3%.

Indicele Dow Jones a crescut cu 0,61% la valoarea de 7837 puncte.

Minutele sedintei Federal Reserve din data de 18 martie au aratat o intensificare a presiunii asupra companiilor financiare, in conditiile in care problemele din piata de credit raman foarte dificile. Membrii din board-ul FED au previzionat o crestere a economiei cuprinsa intre 2,5% si 3% in 2010, cu o revigorare graduala incepand de la jumatatea acestui an.

Indicele S&P 500 a inchis cu un avans de 1,18% la valoarea de 825 puncte. Profiturile companiilor din S&P 500 vor scadea conform estimarilor in medie cu 37% in primul trimestru. O revenire a acestora este asteptata abia pentru trimestrul patru, cand se asteapta cresteri de 74% in special ca urmare a rezultatelor bancilor. Fara a lua in calcul companiile financiare, estimarile arata o scadere si pentru acea perioada.