Indicii europeni au inregistrat scaderi usoare in sesiunea de azi, companiile financiare conducand la aceasta evolutie dupa ce UBS a raportat pierdere pe primul trimestru si a anuntat eliminarea a inca 7500 de locuri de munca.

Indicele elvetian SMI a pierdut 0,66%, scaderea UBS fiind diminuata de cresterea producatorului de substante chimice Syngenta care a publicat vanzari solide pentru primul trimestru din 2009.

Indicele german DAX s-a depreciat cu 0,38% la valoarea de 4539 puncte dupa ce Deutsche Bank si Deutsche Borse au scazut cu peste 4%. Axel Weber, membru in consiliul Bancii Centrale Europene, a declarat azi ca este categoric impotriva reducerii dobanzii de referinta la euro sub nivelul de 1%, aceasta miscare putand duce piata interbancara intr-un punct mort. Indicele londonez FTSE 100 a pierdut 0,91%, fiind afectat de scaderea companiilor miniere: Rio Tinto (-5,16%), BHP Billiton (-3,94%), Xstrata (-6,52%).

Analistii Goldman Sachs au coborat recomandarea pentru actiunile companiei Thomson Reuters la „conviction sell”, acestia fiind ingrijorati de perspectiva pe termen lung a activitatii pietelor financiare.