Consiliul de administratie al SSIF Broker Cluj l-a inlocuit pe directorul adjunct Ciprian Zah, care a fost numit miercuri pentru a asigura interimatul acestei functii, cu Darie Moldovan pentru a urgenta autorizarea noii conduceri de catre CNVM, potrivit unui comunicat al companiei remis BVB.

"Avand in vedere ca obtinerea autorizarii ca si conducator a lui Ciprian Zah trebuie supusa unei sedinte de comisie a CNVM, in vederea clarificarii unor aspecte legate de studiile acestuia, fapt ce ar fi fost posibil doar ulterior datei de 27.04.2009, membrii Consiliului de Administratie al SSIF Broker in sedinta din data de 15.04.2009 au decis ca functia de director general adjunct sa fie indeplinita de catre actualul director de tranzactionare al societatii, Darie Moldovan", se arata in comunicatul companiei.

Reprezentantii societatii de brokeraj arata ca au fost deja demarate demersurile in vederea autorizarii Floricai Venter in functia de director general si a lui Darie Moldovan in cea de director general adjunct.

"Astfel, prin completarea de urgenta a structurii organizatorice si avizarea acesteia de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, suspendarea autorizatiei de functionare a SSIF Broker va putea fi retrasa in cel mai scurt timp", se mai spune in comunicat.

Florica Venter a fost numita miercuri in functia de director general interimar al societatii de brokeraj, inlocuindu-l pe Petru Prunea, caruia i s-a interzis sa mai activeze pentru o perioada de cinci ani pe piata de capital. In locul lui Adrian Ceuca, in functia de director general adjunct al SSIF Broker a fost numit initial Ciprian Zah.

Marti, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) le-a interzis lui Petru Prunea, director general al SSIF Broker Cluj-Napoca, si lui Adrian Ceuca, directorului general adjunct, sa mai activeze pe piata de capital pentru o perioada de cinci ani, respectiv trei ani. De asemenea, celor doi le-au fost retrase si autorizatiile de conducatori la Broker Cluj si au fost amendati cu 25.000 de lei, respectiv 10.000 de lei. Totodata, casa de brokeraj a fost sanctionata cu o amenda in valaore de 724.000 lei.

Aceste sanctiuni vin dupa ce CNVM a derulat un control la firma de brokeraj, initiat cu ocazia descoperirii unei fraude la sucursala din Deva a SSIF Broker.