Jurnalul bursier al WBS - Zona Euro

de WBS     WBS Holding
Joi, 16 aprilie 2009, 22:47 Economie | Burse

 documente
Productia industriala din zona euro a avut in februarie cea mai abrupta scadere inregistrata, de 18.4%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Declinul a venit dupa o scadere de 16% in luna ianuarie. Cauza principala este reducerea semnificativa a nivelului exporturilor, cererea mondiala fiind afectata negativ de severitatea recesiunii actuale.

Rata medie a inflatiei din zona euro a scazut la o valoare anualizata de 0.6% in martie de la 1.2% in februarie, conform unui raport al biroului european de statistica. Cel mai redus nivel al inflatiei a fost inregistrat in Irlanda, Portugalia si Luxemburg, cu valori de -0.7%, -0.6%, respectiv -0.3%. Germania si Franta au avut o rata a inflatiei de 0.4%. In afara zonei euro, valorile cele mai ridicate au fost inregistrate de Letonia (7.9%), Lituania (7.4%) si Romania (6.7%).

In Elvetia, nivelul preturilor de productie si al celor de import a avut in martie cea mai puternica scadere din ultimii 10 ani, alimentata de declinul costurilor la energie si materii prime. Scaderea medie fata de luna martie a lui 2008 a fost de 2.8%, iar cea fata de ianuarie 2009 de 0.5%. Conform estimarilor Bancii Nationale a Elvetiei, nivelul preturilor de consum ar putea la randul sau sa scada cu 0.5% in 2009.

Experian Plc., cea mai mare companie mondiala de verificari de credit, a anuntat o reducere a cresterii veniturilor in perioada octombrie 2008 – martie 2009 pana la 4%, fata de 5% in ultimele trei luni ale lui 2008. Actiunile companiei au scazut cu 5.3% la bursa londoneza, cea mai mare scadere zilnica a companiei din ultimele cinci luni.

Veolia Environmental a crescut pe piata din Paris dupa ce compania a anuntat ca a fost selectata drept cel mai probabil candidat pentru un proiect de constructie si operare a unei facilitati de recuparare a materialelor din Marea Britanie. Actiunile companiei au crescut cu 10.3% pana la 19€.

Bunzl Plc., cel mai mare furnizor britanic de automate de vanzari, a scazut la bursa londoneza dupa ce a anuntat ca veniturile din al treilea trimestru al anului fiscal curent au fost sub estimarile analistilor. Scaderea de 10% a pretului actiunilor companiei a fost cea mai mare de dupa 1991.

Dexia SA a avut cea mai mare crestere zilnica din ultimele cinci luni la bursa din Bruxelles, dupa ce actionarul principal al bancii, Caisse des Depots et Consignations, a declarat ca este optimist cu privire la planurile acesteia de restructurare. Cresterea de 15% a actiunilor bancii a venit pe fondul optimismului general al pietei financiare din ultimele zile.
Fitch Ratings a anuntat revizuirea rating-ului unor banci din Europa Occidentala in urma evaluarii impactului pe care l-ar putea avea expunerea acestora pe pietele din Europa de Est si din tarile fostei Uniuni Sovietice. Astfel, Fitch a revizuit negativ pentru UniCredit SpA rating-ul datoriei pe termen lung de la A+ la A, precum si rating-ul individ/C la C. Rating-ul datoriei pe termen lung si scurt al bancilor din Austria a fost reafirmat la valorile actuale, desi rating-urile individuale au fost revizuite pentru Erste Group de la B/C la C, iar pentru UniCredit Bank Austria si Volksbanken Verbund de la B/C la C/D.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


146 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri