Indicele indicatorilor care estimeaza evolutia viitoare a activitatii economice (leading economic indicators index) a scazut in martie cu 0,3%, mai mult decat asteptarile analistilor de -0,2%, dupa ce declinul din februarie a fost revizuit la -0,2%, de la valoarea anterioara de -0,4%. Declinul a fost cauzat in principal de cresterea somajului, scaderea indicilor de productie si slabiciunea pietei de capital.

Indicele coincident, compus din cele patru variabile folosite pentru identificarea punctelor de intoarcere ale ciclurilor economice, a scazut la randul sau in martie cu 0,4%.

Sondajul realizat de National Association for Business Economics a indicat un procent de 93% al companiilor care estimeaza o contractie economica in 2009, fata de 78% in ianuarie, in pofida asteptarilor de stabilizare a pietei muncii si a nivelului investitiilor.

Un raport al analistilor Goldman Sachs atrage atentia asupra efectelor negative asupra revenirii economice pe care le vor avea constrangerile bugetare ale administratiilor locale. Chiar si in conditiile atingerii minimului economic in 2009, cresterile de taxe si reducerile de cheltuieli ale statelor ar putea limita potentialul de crestere economica din urmatorii doi ani.