Indicii europeni au inregistrat cresteri importante in sesiunea de azi, piata fiind impulsionata de continuarea raportarilor pozitive ale companiilor pe ultimul trimestru. Siemens si Sanofi-Aventis au raportat profituri mai mari decat asteptarile, ridicand sectorul tehnologic si pe cel al serviciilor medicale.

Sectorul financiar britanic a crescut puternic dupa ce analistii de la Morgan Stanley si-au redus estimarile pentru pierderile bancilor britanice.

Indicele german DAX a inchis cu un avans de 2,11% la valoarea de 4.704 puncte. Ministrul german al economiei a declarat ca economia germana va creste cu 0,5% in 2010, revizuind estimarea anterioara care arata o contractie de 2,25%.

De asemenea, increderea la nivelul consumatorilor si vanzarile "en-detail" dau semne de o stabilizare a economiei in zona euro. Indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 2,27% la valoarea de 4.189 puncte. Morgan Stanley a ridicat ratingul sectorului financair britanic de la "neutral" la "overweight". Barclays s-a apreciat cu 10,44% la valoarea de 256,5 pence.