Indicii europeni au inchis prima sesiune a saptamanii cu cresteri de peste 2% dupa ce Goldman Sachs a declarat ca ascensiunea burselor europene ar putea continua, actualul raliu fiind sustinut de date fundamentale bune.

Sectorul financiar a avut cea mai buna evolutie, principale banci crescand puternic: Deutsche Bank +7,2%, HSBC +4,42%, BNP Paribas +5,90%, UBS +5,78%. Barclays s-a apreciat cu aproape 5%, ultimele speculatii aratand ca divizia de management al activelor va fi cumparata de BlackRock pentru 12 miliarde de dolari. Indicele londonez FTSE 100 a inchis cu un avans de 2,26% la valoarea de 4446 puncte.

O evolutie asemanatoare a avut si indicele german DAX care a urcat cu 2,26% la valoarea de 4851 puncte. SAP, cel mai mare producator mondial de soft pentru business management, a crescut cu 3,8% la 30,7 euro pe actiune dupa ce a declarat ca planul de stimulare a economiei chineze a avut un efect pozitiv asupra numarului de comenzi al companiei. De asemenea, Goldman Sachs a ridicat cu 25% la 35 de euro pretul tinta pentru actiunile companiei.