Indicele preturilor de consum din Marea Britanie a crescut in aprilie cu 2.3% fata de 2008, cel mai redus nivel din ultimele 15 luni; estimarile analistilor indicasera o crestere medie de 2.4%. Indicele preturilor de retail a scazut cu o valoare anuala de 1.2%, cel mai mare declin de la inceperea colectarii datelor in 1948.

Nivelul inflatiei ar putea ajunge la 0.5% in acest an, ceea ce ar creste riscurile deflationiste cu efecte negative asupra redresarii economiei.

Indicele increderii investitorilor germani publicat de ZEW a crescut in mai la 31.1, peste asteptarile medii ale economistilor care indicau o valoare de 20. Valoarea reprezinta asteptarile investitorilor cu privire la evolutia economica din urmatoarele sase luni. Nivelul productiei industriei de constructii din zona euro a scazut pentru a doua luna consecutiv in martie.

Declinul lunar de 1% a venit dupa o contractie de 0.6% in februarie si corespunde unei scaderi cu 8.7% fata de martie 2008. Cea mai severa contractie a avut loc in Spania, unde scaderea lunara a fost de 5.5%, iar cea fata de martie 2008 de 20%. In contrast, constructiile din Germania au crescut cu 7.6% fata de februarie si cu 5.3% fata de martie 2008.