Increderea in mediul german de afaceri a crescut in luna mai pentru a doua luna consecutiv ca urmare a scaderii dobanzii de referinta la euro si a pachetelor guvernamentale de stimul economic ce au readus optimismul in ceea ce priveste revigorarea economiei. Indicele calculat de institutul IFO a crescut la valoarea 84,2 fata de 83,7 in aprilie, dupa ce in martie atinsese minimul ultimilor 26 de ani la valoarea 82,2. Estimarile analistilor erau insa mai optimiste, acestia asteptand o valoare de 85.

In ceea ce priveste valoarea indicelui privind asteptarile din urmatoarele sase luni, aceasta a crescut la 85,9 fata de 83,9 in aprilie, depasind si estimarile analistilor de 85,4. Indicele german DAX a scazut usor cu 0,12% la valoarea de 4912 puncte, intr-o zi in care piata americana si cea londoneza au fost inchise ca urmare a sarbatorii „Memorial Day”.

Principalul eveniment al zilei a fost anuntul Coreei de Nord privind reusita testarii unei rachete nucleare, fapt ce a dus la inceperea consultarilor dintre SUA si principalii aliati pentru adoptarea unor masuri in acest sens.