Indicii americani au inregistrat cresteri de peste 2,5% in prima sesiune din acesta luna, extinzandu-si ascensiunea ce a inceput in urma cu aproape trei luni. Piata s-a apreciat pe fondul datelor macroeconomice pozitive ce au intarit optimismul privind revigorarea economiei in partea a doua a anului.

Consumul la nivelul populatiei si afacerile din sectorul manufacturier si de constructii au fost cateva din elementele macroeconomice care au avut o evolutie pozitiva in lunile aprilie si mai, atat in SUA cat si in zona euro si China, semnaland o posibila terminarea a recesiunii globale.

Actiunile si marfurile sunt la maximele ultimelor 7 luni, in timp ce bondurile sunt in declin, la fel ca si dolarul care se afla la minimul anului 2009. Petrolul a crescut puternic influentat in special de datele din economia chineza, China fiind al doilea consumator mondial de energie, si se apropie de pragul de 70 dolari pe baril.

Indicele S&P 500 a inchis cu un avans de 2,58% la valoarea de 942 puncte.

Exxon si Chevron au crescut cu peste 3,5%, avand alaturi ce Cisco cele mai bune evolutii din indice. United Technologies si Honeywell s-au apreciat cu peste 5% ca urmare a cresterii neasteptate a investitiilor din constructii in luna aprilie, in timp ce Macy's si J.C. Penny au urcat cu peste 15%, dupa ce consumul populatie din SUA a scazut in aprilie cu un pas mai redus fata de asteptarile analistilor.