Zvonul unei demisii a Prim Ministrului britanic Gordon Brown a trimis in picaj lira sterlina, care a variat aproximativ 400 de pips, in intervalul 1,6450-1,6050. Stirea a fost insa infirmata de un purtator de cuvant al guvernului, catalogand-o ca fiind un nonsens. Bancile Centrale ale Angliei si Europei au mentinut dobanzile de referinta la lira si euro la nivelele de 0,5%, respectiv 1%, asa cum era si asteptat.

J.C. Trichet, presedintele BCE, a declarat in conferinta de presa aferenta deciziei de politica monetara ca pragul de 1% nu este obligatoriu valoarea minima a dobanzii la euro, lasand de inteles ca mai exista sanse, desi foarte mici, pentru a mai asista la o noua reducere. De asemenea, Trichet a mai adaugat ca nu intentioneaza sa suplimenteze pentru moment valoarea de 60 de miliarde de euro a programului de cumparare de active ce are ca scop injectarea de lichiditate in piata.

Indicele german DAX a inchis sesiunea in crestere cu 0,20% la valoarea de 5064 puncte, in timp ce indicele londonez FTSE 100 a urcat usor cu 0,08% la 4386 puncte. ThyssenKrupp, cel mai mare producator german de otel, a crescut cu 3,6% dupa ce analistii de la Bank of America au recomandat cumpararea actiunilor companiei, in timp ce Deutsche Bank a castigat 1,8% pana la 47,25 euro dupa ce Morgan Stanley i-a ridicat pretul tinta la 50 de euro pe actiune.