Indicii europeni au terminat pentru a treia saptamana consecutiv in crestere, dupa ce datele publicate in SUA au aratat pierderi ale locurilor de munca mult mai mici decat asteptarile pentru luna mai, desi rata somajului aflata la 9,4% este la maximul ultimilor 26 de ani. Indicele londonez FTSE 100 a avut cea mai buna evolutie dintre principalii indicii europeni, acest inchizand sesiunea cu un avans de 1,18% datorat in special cresterii companiilor miniere in urma anuntului facut de Rio Tinto.

Indicele german DAX s-a apreciat cu 0,24% la valoarea de 5077 puncte, extinzandu-si castigul saptamanal la 2,8%. Deutsche Bank a urcat cu 2,37% la 48,37 euro dupa ce analistii ING Groep au imbunatatit recomandarea pentru actiunile bancii de la "sell" la "hold". Beiersdorf, companie ce detine brandul Nivea, a scazut cu 1,8% dupa ce analistii Goldman Sachs au redic ratingul companiei de la "buy" la "neutral".

Lafarge, cel mai mare producator mondial de ciment, a crescut la bursa din paris cu aproape 3% dupa ce Goldman Sachs a trecut actiunile companiei pe lista de "conviction buy", indicele francez CAC 40 urcand cu 0,82% la valoarea de 3339 puncte.