Principalii indici bursieri europeni au inchis indecis marti, indicele german DAX depreciindu-se cu 0,14%, iar indicele DJ Euro Stoxx 50 castigand 0,45%. Indicatorii macroeconomici aparuti astazi au influentat negativ evolutia burselor. Astfel, exporturile germane au scazut in luna aprilie cu 4,8%, mult mai mult decat estimau analistii – 0,1%. De asemenea, productia industriala a scazut in aprilie cu 1,9%, in timp ce analistii estimau o crestere de 0,3%.

In aceste conditii, pretul notelor de stat germane la doi ani, ajutat si de faptul ca randamentul acestora se afla la maximul ultimelor luni. Firma americana Blackrock ar putea prelua 80% din divizia Barclays Global Investors pentru o suma aflata intre 12 si 13 miliarde de dolari sub forma de numerar si actiuni.

Actiunile Barclays s-au apreciat astazi cu 2,2%. Companiile din sectorul energetic au profitat de cresterea pretului petrolului pe piata londoneza.Actiunile Actiunile BP, a doua companie petroliera europeana, au castigat astazi 0,9%.