Nivelul preturilor de consum din Germania a ramas neschimbat in mai fata aceeasi perioada din 2008, aducand inflatia la zero pentru prima data in ultimii 13 ani. Valoarea a fost revizuita fata de estimarea initiala de scadere cu 0.1%.

Scaderea lunara a nivelului preturilor a fost de 0.1%. Productia industriala din Marea Britanie a crescut in aprilie pentru a doua luna consecutiv, alimentata de o revenire a industriei auto.

Nivelul productiei a avansat cu 0.2% fata de luna martie, luna in care a inregistrat de asemenea o crestere de 0.2%. Inflatia din Spania si-a continuat evolutia negativa din ultimele luni, nivelul preturilor coborand in mai cu 0.9% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Excluzand preturile la alimente si energie, cresterea preturilor a fost de 0.9% fata de mai 2008. Inflatia spaniola a fost mai volatila decat valoarea medie din zona euro, cu cresteri mai rapide in ultimii 10 ani si scaderi mai abrupte de la inceperea crizei. Productia industriala a Frantei a scazut cu 1.4% in aprilie fata de martie, luna in care scazuse cu 1.7%.