Indicii bursieri americani au inchis in usoara scadere miercuri, anuland cresteri de aproximativ 1% din inceputul sesiunii. Evolutia preturilor marfurilor, cat si cresterea randamentului notelor de Trezorerie, aduc ingrijorari ca inflatia si ratele in crestere ale dobanzilor ar putea afecta revenirea economica.

Trezoreria americana a vandut ieri note la zece ani in valoare de 19 miliarde USD, intr-o licitatie ce a fixat un randament de 3,99% pentru note, cu 13 puncte de baza peste randamentul de marti. In conditiile in care programele de vanzare de note si bonduri de Trezorerie vor continua, oferta masiva ar putea creste semnificativ randamentul instrumentelor fara risc, crescand astfel costul de finantare si pentru companii.

Joi dimineata, RealtyTrac a anuntat ca executarile silite de ipoteci au afectat 321.000 de proprietati in luna mai, aceasta fiind a treia luna consecutiva cu peste 300.000 de executari silite.

CB Richard Ellis (CBG.N), companie de servicii in domeniul imobiliar, a anuntat ieri ca a strans aproximativ 100 milioane USD prin vanzarea a 13,4 milioane actiuni catre Paulson & Co si ca doreste sa mai stranga 50 milioane USD prin emiterea de noi actiuni la pretul pietei. De asemenea, compania vrea sa adune 400 milioane USD prin vanzarea de obligatiuni cu maturitate de opti ani. Actiunile CB Richard Ellis s-au apreciat miercuri cu 13,63%, inchizand sesiunea la 9,25$.

Continuarea cresterii petrolului a avut efecte diverse pentru actiunile americane in sesiunea de miercuri. Astfel, actiunile Exxon Mobil (XOM.N) s-au apreciat cu 0,98%, ajutate si de raportul saptamanl ce a semnalat scaderea stocurilor de petrol.

Pe de alta parte, actiunile din industria transportului aerian au avut evolutii pronuntat negative. Actiunile AMR Corporation (AMR.N), compania ce detine American Airlines, au scazut 3,33%. Actiunile Southwest Airlines (LUV.N) s-au depreciat cu 2,35%, iar actiunile US Airway Group (LCC.N) au scazut cu 4,36%.