Indicii BVB au avut o evolutie negativa in sesiunea de astazi, determinata de scaderile de peste 3 procente din primele minute. Tendinta de crestere de dupa declinul initial a condus insa la valori de inchidere relativ apropiate de cele de referinta, variatiile zilei situandu-se fie in apropiere de -0.25% (in cazul BET, BET-FI, si BET-XT), fie in apropiere de -0.

8% (pentru BET-C, ROTX si BET-NG). Cele mai lichide companii au fost in continuare in sectorul finaniar: SIF Oltenia (2.6 milioane RON), SIF Muntenia (2.1 milioane RON) SIF Transilvania (1.8 milioane RON), BRD (1.7 milioane RON) si Banca Transilvania (1.4 milioane RON).

Valoarea actiunilor tranzactionate pe piata BVB a fost de 26.8 milioane RON, suma la care a contribuit semnificativ tranzactionarea ofertei publice de actiuni ale Santierului Naval Orsova, a carei valoare a fost de 9.45 milioane RON.

La aceasta s-au adaugat doua tranzactii cu obligatiuni de stat in valoare totala de 3.76 milioane RON si o tranzactie de futures EUR/RON in valoare de 215.6 mii RON, pentru un total de 30.74 milioane RON. Valoarea tranzactiilor de pe piata RASDAQ a fost de 10.8 milioane RON.